Passa på att i pauserna besöka utställarna i lokalen. Har du också något du vill visa på Robotdagen? Kontakta Lena Ramn, lena@ramnevent.se för mer information!

Möt YuMi- den samarbetande industriroboten!

Den senaste nyheten inom ABB:s roboterbjudande är YuMi, den samarbetande industriroboten. Namnet YuMi är en sammanslagning av ”You and Me” och beskriver vad roboten är utvecklad för: Att samarbeta med människor, sida vid sida. Det huvudsakliga användningsområdet för roboten är småkomponentmontering, men den kan även användas till exempelvis olika typer av plockning och placering. En ny epok av industrirobotar har inletts där robotarna blir ännu säkrare, mer flexibla och mer användarvänliga än tidigare. På stora robotdagen har du chansen att träffa YuMi där ABB visar vilka möjligheter som finns med framtidens industrirobotar.

Världens mest sociala robot

Furhat Robotics startades som ett resultat av prisbelönt robotdesign och 15 års forskning om interaktionen mellan dator och människa, talsystem och 3D-animeringar. Roboten Furhat är ett robothuvud som ser ut att leva, den kan kommunicera med röst och rörelser och genom att gradvis ta in mer information kan den lära sig att bete sig på ett halv-mänskligt sätt. På den stora robotdagen kan du få chans att själv prata med Furhat.